Loopbaanbegeleiding met en zonder loopbaancheques

Wat is loopbaanbegeleiding of -coaching?

Iedereen ervaart tijdens zijn leven en loopbaan wel eens momenten waarbij een extra tochtgenoot of klankbord nodig is, iemand die samen met jou een richting of een oplossing zoekt of jou ondersteunt om nieuwe perspectieven te zien.

We leven immers in een sterk veranderende maatschappij en context, ook jobs veranderen voortdurend. Werkgevers en bedrijven moeten inspelen op die steeds veranderende context.

Mensen blijven ook niet meer zoals vroeger hun hele loopbaan in dezelfde job, iedereen evolueert en ontwikkelt mee. Af en toe moet je dan eens stilstaan bij jezelf, jouw loopbaan en jouw toekomst om te kijken welk pad je wil bewandelen en hoe jouw levensloopbaan zich verder kan ontwikkelen.

Misschien vind je deze vragen wel herkenbaar:

 • Ik voel me al enige tijd niet meer goed in mijn job en ik vraag me af hoe ik dit gevoel kan terugkrijgen en wat ik daarvoor kan doen?
 • Ik vraag me af of ik mijn job nog wel kan volhouden tot aan mijn pensioen. Wat kan ik doen om terug met goesting te gaan werken?
 • Ik vind de werkdruk in mijn job te hoog, ik neem steeds werk mee naar huis en maak vele overuren. Hoe kan ik hier anders mee omgaan, beter leren plannen, organiseren en timen?
 • Ik zit in een moeilijke- of een conflictsituatie op mijn werk. Hoe kan ik hier uit geraken?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn talenten en competenties naar waarde worden geschat in mijn huidige job?
 • Ik weet niet of ik na mijn burn-out of een (langdurige) ziekte, nog wel bij mijn huidige werkgever pas? Hoe ga ik hiermee om?
 • Ik wil terug beginnen werken na mijn burn-out maar liefst geleidelijk aan en met een duidelijk plan en werkuren, kan je mij hierbij helpen?
 • Ik heb geen diploma, kan ik nog wel ander werk vinden?
 • Ik ben al enige tijd thuis met een fysieke beperking, hoe vind ik werk dat ik nog wel aan kan?
 • Ik ben 50+ en weet niet of ik de rest van mijn werkend leven wel bij mijn huidige werkgever wil blijven? Hoe weet ik wat mijn talenten en competenties zijn en wat voor mij de mogelijkheden nog zijn op de arbeidsmarkt?
 • Ik ben ontslagen en ik vraag me af welke job bij mij past?
 • Ik werk als ambtenaar maar voel me al enige tijd niet meer gelukkig in mijn job. Wat kan ik doen?
 • Ik wil al lang de stap zetten naar het zelfstandig ondernemerschap maar vraag me af of dit wel de juiste stap is?
 • Ik wil terug overstappen naar werken in dienstverband na een carrière als zelfstandige. Ik weet helemaal niet wat bij mij past en hoe ik het solliciteren moet aanpakken. 
 • Hoe kan ik het solliciteren vandaag de dag aanpakken?
 • Ik wil compleet iets anders doen, hoe maak ik die radicale ommezwaai?
 • Welke opleidingsmogelijkheden heb ik?
 • Ik wil na langdurige ziekte of afwezigheid terug beginnen werken maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken?
 • Telewerken valt me steeds zwaarder, ik krijg mezelf niet goed georganiseerd. Hoe kan ik het anders aanpakken?

 

Loopbaancoaching biedt jou vooral een inzicht in jezelf en dat geeft ook meer inzicht in de stappen die je in jouw loopbaan kan zetten. Een vaak gehoord effect van loopbaancoaching is dat het jouw zelfwaardegevoel en zelfvertrouwen verbetert.

Praktisch

Heb je geen recht op een loopbaancheque?

Beantwoord je niet aan de voorwaarden om van de loopbaancheque gebruik te maken, bv. je bent werkloos, je hebt nog geen 6 jaar geleden je 2 cheques al opgebruikt of je bent nog geen 7 jaar aan het werk. Ook dan kan je loopbaancoaching volgen bij mij. Je betaalt dan gewoon het uurtarief van 60 euro.

Locatie: Beringen, Genk of Laakdal

Aanpak

Icoon stap 1
We starten met een gratis kennismakingsgesprek waarbij ik luister naar jouw achtergrond en jouw vraag. Op basis van jouw specifieke vraag schat ik in hoeveel afspraken je nodig hebt in jouw traject.
Icoon stap 2
Je krijgt na elke afspraak oefeningen of vragen mee naar huis die je kan voorbereiden tegen het volgende gesprek. We overlopen samen de resultaten van deze oefeningen in een volgend gesprek.
Icoon stap 3
Je krijgt een aantal handige methodieken en handvaten die je thuis en op het werk kan toepassen.
Icoon stap 4
Op het einde van het traject krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan mee waarin de resultaten van onze gesprekken zijn opgenomen, zodat je met alle tips zelf verder kan.
Zinzicht - stap 5 icoon
Na het afgesproken traject kan je steeds nog vervolgafspraken boeken om de voortgang te bespreken en terug te blikken op de voorbije periode.

Hoe kan je de loopbaancheque aanvragen en inzetten?

Je kan loopbaancheques meerdere keren inzetten gedurende je loopbaan. De Vlaamse Overheid subsidieert het systeem waarbij elke werknemer en zelfstandige om de zes jaar recht heeft op het inzetten van 2 loopbaancheques. De eerste loopbaancheque omvat 4 uur coaching, de tweede cheque omvat 3 uur coaching. Je betaalt zelf hiervoor slechts een eigen bijdrage van 40 euro per loopbaancheque. De werkelijke waarde van een loopbaancheque bedraagt 550 euro.

Logo WSE kwaliteitslabel
Loopbaancheque_label
Loopbaanbegeleiding

Twijfel je nog?

Kijk dan eens wat Tanya, Mihaela, Kaat, Karen vertelden over hun ervaringen in het traject.

Kennismaking?

Maak een afspraak voor
een vrijblijvende gratis kennismaking
en ontdek
wat mijn loopbaanbegeleiding
voor jou kan betekenen.

Neem ook gerust eens een kijkje bij:

Studiebegeleiding

Sollicitatiebegeleiding

Veerkrachtcoaching

Download CV

Download CV

Download CV

Download 'feedback visual'

Download De cirkel van invloed en betrokkenheid

Download Zinzicht folder