Studiekeuze-
begeleiding

Ik ondersteun +16-jarigen bij het maken van een studiekeuze in het hoger onderwijs. Samen met jou onderzoek ik waar je van nature goed in bent, wat je heel graag doet en hoe je deze competenties en talenten kan inzetten en verder ontwikkelen in je studie maar ook in je toekomstige job.

Worstel jij met één van de volgende vragen:

  • Welke studie past er eigenlijk bij mij?
  • Hoe weet ik welke job ik later wil doen en welke studie daar bij past?
  • Hoe weet ik waar ik goed in ben, welke competenties en talenten ik heb en hoe ik dit link aan een studiekeuze?
  • Ik kan mezelf maar niet gemotiveerd krijgen om te studeren, ik twijfel of deze studie wel de juiste is voor mij?
  • Ik ben niet geslaagd in mijn studie en ik weet niet zeker of ik wel de juiste studiekeuze maakte?

Ik zoek samen met jou naar antwoorden op deze vragen. Door middel van verschillende opdrachtjes en oefeningen krijg je meer inzicht in jouw competenties, talenten, waarden en uitdagingen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende gratis kennismaking en ontdek wat mijn studiekeuzebegeleiding voor jou kan betekenen.

Aanpak

  • We starten met een gratis kennismakingsgesprek (eventueel samen met je ouders) waarbij ik luister naar jouw achtergrond en jouw vraag. Op basis van jouw specifieke vraag schat ik in hoeveel afspraken je nodig hebt in het studiekeuzetraject. Meestal is een traject van 4 à 5 gesprekken van een uur voldoende om jou een gerichte keuze te laten maken.
  • Je krijgt telkens opdrachtjes mee naar huis die je kan voorbereiden tegen het volgende gesprek. We overlopen samen de resultaten van deze oefeningen.
  • Na elk gesprek krijgt je een mail met de samenvatting van ons gesprek. Op het einde van het traject krijg je een persoonlijk ontwikkelingsplan mee waarin de resultaten van onze gesprekken zijn opgenomen: jouw competenties, talenten, waarden, persoonlijkheidseigenschappen en hoe we dit linken aan één (of meerdere) studiekeuze (-s) en scholen.
  • Eventueel is een afrondend gesprek met jouw ouders om de resultaten te bespreken, ook mogelijk.

Locatie: De gesprekken gaan door in mijn praktijk te Beringen, Genk, Peer of ik kom aan huis (mits km-vergoeding).

Tarief: 60 euro per gesprek van een uur.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende gratis kennismaking en ontdek wat mijn studiekeuzebegeleiding voor jou kan betekenen.

Neem ook eens een kijkje bij