Van vol stress naar vol zin zonder zorgen

Herken je dit probleem?

1 op 3 werknemers ervaart vandaag de dag een te hoge werkdruk. Er zijn de laatste jaren functies weggevallen omwille van bezuinigingen of andere redenen. Gevolg: werknemers ervaren veel stress- en spanningsklachten en het ziekteverzuim neemt toe.

Werknemers die te maken krijgen met stress- en burn-out klachten vinden het vaak heel moeilijk om dit voor zichzelf te moeten toegeven dat het niet meer gaat en willen er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Jammer genoeg is een burn-out nu éénmaal iets waar je niet zo snel van af geraakt. Het jarenlang opbouwen van stress en maar blijven doorgaan, heeft zijn effecten op lichaam en geest. Op een bepaald moment kan je lichaam het niet meer aan en zegt het “stop”. Velen ervaren dit als zeer beangstigend en vinden het ook moeilijk om hier met anderen uit de omgeving (werk, familie, vrienden …) over te praten.

Werknemers voelen zich vaak heel schuldig naar de collega’s toe en van de collega’s wordt vaak verwacht dat ze een extra tandje bijsteken in hun toch al zo overvolle takenpakket. Gevolg: nog meer werkdruk, een negatiever werkklimaat, slechte sfeer, minder motivatie, collega’s die ook uitvallen …

Wat kan je verwachten?

  • Je krijgt inzicht in stress en burn-out, de symptomen en gevolgen ervan.
  • Je leert om tijdig stress-symptomen te herkennen bij jezelf en anderen in jouw werkomgeving en je leert om deze bespreekbaar te maken.
  • Je leert om een goede werk-privé balans te houden door inzicht in jouw energiegevers en energievreters in jouw werk en privéleven.
  • Je leert om sneller hulp te vragen aan anderen, je grenzen aan te geven …
  • Je krijgt inzicht in jouw eigen stressbronnen en stresscopingssystemen, je leert jouw valkuilen kennen en er anders mee omgaan.
  • Je krijgt inzicht in ongezonde leef- en werkgewoontes en je krijgt tips om het anders aan te pakken.
  • Je leert om op een goede manier om te gaan met collega’s die terugkeren naar de werkvloer, na een periode van burn-out.

Iets voor jou?

Maak een afspraak voor een vrijblijvende gratis kennismaking en krijg een offerte op maat.

Praktisch

Mail ons voor meer informatie over de locatie, prijs, tijdsduur, … 

Meer weten?

Wil jij meer info
over onze trainingen
en workshops of er
eentje aanvragen?

Download CV

Download CV

Download CV

Download 'feedback visual'

Download De cirkel van invloed en betrokkenheid

Download Zinzicht folder