Leiderschapscoaching

Het zijn uitdagende tijden voor leiders, managers … Er moeten resultaten gehaald worden, er zijn steeds meer taken om uit te voeren en steeds minder mensen om deze taken te kunnen doen. 

Er wordt van een leider verwacht dat zij/hij stevig in de schoenen staat, dat hij overzicht heeft en houdt ook in tijden van voortdurende verandering, dat hij bijspringt als er te weinig handen zijn, dat hij begrip heeft, dat hij oog heeft voor het welzijn van de medewerkers … 

Het is soms moeilijk in te schatten welke rol je als leider moet opnemen in de verschillende situaties: sturend, coachend, steunend … 

Wat houdt “goed leiderschap” trouwens in? Die onduidelijkheid maakte de afgelopen jaren dat de vraag naar leiderschaps- en managementondersteuning sterk is toegenomen.

Een klankbord om je als leider of manager bij te staan rond verschillende thema’s kan helpen. Ik ondersteun jou, vanuit mijn expertise als consultant bij het management van de sociale economie, of je nu startend leider of meer ervaren bent.

Afspraak maken

Maak een afspraak voor een vrijblijvende gratis kennismaking en krijg een offerte op maat. 

Aanpak

Ik werk vanuit jouw sterktes en kwaliteiten zodat vanuit je hernieuwd zelfvertrouwen en een groter zelfinzicht verder kan groeien in jouw job.  

Mogelijke thema’s: 

  • Omgaan met veranderingen op de werkvloer en iedereen meekrijgen vanuit een gezamenlijke missie en waarden.
  • Hoe kan je voor voldoende overzicht en duidelijkheid zorgen voor de medewerkers, zonder dat je inboet op regelvrijheid?
  • Jouw eigen leiderschapsstijl ontdekken en ontwikkelen: coachend, inspirerend, motiverend ….
  • Timemanagement en werkorganisatie, leren delegeren.
  • Communicatie op de werkvloer: feedbackcultuur, moeilijke gesprekken voeren, verbindend communiceren, conflicten aanpakken, communicatiekanalen … (waarden en normen in het omgaan met elkaar)
  • Samenwerking, motivatie en betrokkenheid in het team stimuleren 
  • Omgaan met stress en hoge werkdruk, voor mezelf en mijn medewerkers: stress- en burn-outsignalen leren herkennen en ermee omgaan
  • Medewerkers ondersteunen die na langdurige afwezigheid terugkeren naar de werkvloer.
  • Hoe omgaan met hybride werken, voor jezelf en jouw medewerkers? 

 

Ik werk op jouw persoonlijke maat, strikt vertrouwelijk en oplossingsgericht. Er is dus geen terugkoppeling naar jouw werkgever of leidinggevende tijdens het traject.

In een offerte op maat wordt beschreven wat jouw coachingsvraag inhoudt en hoe het traject daarop een antwoord biedt.

Het persoonlijk coachingstraject eindigt met een persoonlijk ontwikkelingsplan met daarin het resultaat van de gesprekken.

Op het einde van het coachingstraject wordt indien gewenst een eindevaluatiegesprek met de werkgever voorzien waarin de leidinggevende zelf de terugkoppeling doet van het resultaat van de coaching. Als coach faciliteer ik het gesprek.

Twijfel je nog?

Vind je jouw specifieke vraag niet terug in bovenstaande thema’s, stel gerust HIER jouw vraag naar de mogelijkheden.

Ilse Wauters- leiderschapscoaching

Kennismaking?

Maak een afspraak voor
een vrijblijvende gratis kennismaking
en ontdek
wat mijn leiderschapscoaching
voor jou kan betekenen.

Neem ook gerust eens een kijkje bij:

Organisatie-ontwikkeling

HR-consultancy

Individuele coaching van medewerkers

Download CV

Download CV

Download CV

Download 'feedback visual'

Download De cirkel van invloed en betrokkenheid

Download Zinzicht folder