Organisatie-ontwikkeling

Als KMO-ondernemer kan je zowel in start- als groeifase nood hebben aan een klankbord, een objectieve blik om samen met jou stil te staan rond …

  • Jouw missie, visie, waarden: wat maakt jou uniek en sterk als onderneming, waar wil jij naar toe en volgens welke waarden wil jij samenwerken met jouw medewerkers, klanten, leveranciers, stakeholders …?
  • De beleidsdoelstellingen en acties: het omzetten van jouw visie in beleidsdoelen. Op hun beurt vertalen we deze beleidsdoelen weer in teamdoelen.
  • Het vorm geven van jouw leiderschap: hoe sta jij als ondernemer, zaakvoerder, leider in jouw onderneming? Welk voorbeeldgedrag straal jij uit? Hoe wil jij aansturen, leiding geven, coachen …?
  • Het medewerkersbeleid: hoe geef je vorm aan een gedegen medewerkers- en loopbaanbeleid in tijden van krapte op de arbeidsmarkt? Waar zet je op in om ervoor te zorgen dat je de juiste medewerkers kan vinden, goed kan onthalen, juist kan inzetten en ze betrokken en gemotiveerd houden?
  • De werkprocessen: hoe organiseer je jouw bedrijf en de verschillende werkprocessen? Hoe zorg je ervoor dat je verbeteringsgericht en kwaliteitsvol kan blijven werken?
  • De informele en formele communicatiestructuren en -afspraken: hoe zorg je ervoor dat communicatie voldoende doorstroomt en er toch niet te veel vergaderd wordt? Hoe organiseer je dat? Welke afspraken zijn dan belangrijk? Welke communicatie- en feedbackcultuur vind jij belangrijk in je onderneming?

Door mijn ervaring in consultancy (HR en kwaliteitszorg) binnen de sociale economie en het daarbij werken met het management- en kwaliteitszorgmodel EFQM (geschikt voor profit en non-profit), kan ik jou en je organisatie of bedrijf zeker bijstaan binnen bovenstaande thema’s.

Vind je jouw thema niet terug, of aarzel je nog, stel zeker jouw vraag HIER.

Praktisch

Maak een afspraak voor een vrijblijvende gratis kennismaking en krijg een offerte op maat. Ontdek wat mijn organisatie-ontwikkeling voor jou kan betekenen.

Aanpak

Ik werk op basis van het EFQM-model en licht jouw organisatie graag samen met jou door aan de hand van een vragenlijst met de 9 criteria van het EFQM-model. Zo weten we waar jij staat met jouw organisatie of bedrijf en weet je ook waar de verbeterpunten zitten.

Aan de hand van inputfactoren/basisdata (leiderschap, beleid, medewerkers, partnerschappen & middelen en processen) haal je als bedrijf resultaten (op vlak van medewerkers, processen, partners, sleutelprestatieresultaten). Elke inspanning of verbetering bij de input leidt tot betere resultaten en een grotere tevredenheid bij de medewerkers en alle andere betrokkenen of stakeholders in jouw bedrijf. Regelmatig stilstaan bij die resultaten kan op zijn beurt weer leiden tot verbeteracties in de inputfactoren.

Ik ondersteun jou om de verbeterpunten om te zetten in haalbare en realistische acties, uitgezet in de tijd. Ik zorg samen met jou voor meer overzicht en structuur in de werking zodat je komt tot optimale resultaten en zodat eventuele groeipijnen beperkt worden.

Kennismaking?

Maak een afspraak voor
een vrijblijvende gratis kennismaking
en ontdek
wat mijn organisatie-ontwikkeling
voor jou kan betekenen.

Neem ook gerust eens een kijkje bij:

HR-consultancy

Leiderschapscoaching

Download CV

Download CV

Download CV

Download 'feedback visual'

Download De cirkel van invloed en betrokkenheid

Download Zinzicht folder