Inspiratie voor een “zijn” vol zin (een zinvol “zijn”?)

5 tips voor kleine en energiegevende gelukjes
Tip 1
Ga eens het hele weekend offline: geen GSM, I-pad, computer, tv, radio … Zet geen wekker, voel jezelf wakker worden, voel je honger, voel je lichaam en rust … Geniet ervan!
Tip 2
Zoek jezelf een lekker geurig theetje uit, gebruik een mooie ouderwetse theepot, een mooi kopje en schoteltje. Zet de thee met volle aandacht voor de geur, de kruiden, het warme water, het mooi kopje … Drink met aandacht kleine slokjes en proef …
Tip 3
Maak eens een vroege ochtendwandeling samen met je huisdier in het bos. Wandel zoals je huisdier wandelt: met ogen die alles zien, met oren die alles horen, met een neus die alles ruikt, met poten die alle verschillen in de ondergrond voelen … Zet al je zintuigen dus in tijdens deze wandeling en geniet met volle teugen. Het zal je tonnen energie geven!
Tip 4
Haal een oude hobby van vroeger terug naar boven. Ga knutselen, iets kleuren, kleien, puzzelen, iets bakken … Kortom, zet je handen in en laat iets helemaal groeien tot het af is. Veel plezier!
Tip 5
Haal de natuur naar binnen! Pluk een boeketje in de tuin of de natuur of koop een boeketje bloemen op de markt. Geniet van de aanblik ervan, snuif de geur op …
Previous
Next

Inspirerend quotes

Van grumpy naar happy!

Dit filmpje van de inmiddels niet meer actieve tool Fit in je hoofd, toont vanwaar je negatieve gedachten komen en hoe je zelf de controle kan nemen om anders en positiever te denken.

Leef je leven volgens de waarden die je belangrijk vindt!

In dit filmpje van Dr. Russ Harris, Acceptance en Commitment Therapeut, maakt hij een onderscheid tussen een leven gericht op het behalen van doelen en een leven gericht op de waarden in je leven. Waarden zijn de zaken die je belangrijk vindt in jouw leven. Leven in overeenstemming met jouw diepste waarden maakt je leven meer zinvol en gelukkiger.

Recept voor een burn-out

Een filmpje van Therapieland, dit toont op een toch wel hilarische manier hoe je aan een burn-out geraakt! En dus ook welke tips je kan toepassen om er niet in te geraken!

Kennismaking?

Maak een afspraak voor
een vrijblijvende gratis kennismaking
en ontdek wat ZinZicht
voor jou kan betekenen.

Download CV

Download CV

Download CV

Download 'feedback visual'

Download De cirkel van invloed en betrokkenheid

Download Zinzicht folder